Griekse rijst (Pilafi)

Rijst, Bijgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 27 minuten,

Laatst aangepast: 20-02-2005 | 41 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gram turkse rijst
  • 1 liter tomatensap
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui, gesnippert
  • 1/2 theel munt
  • 1 theel oregano
  • 1/2 theel thijm
  • peper

Bereiden

Verhit 4 eetl olie in een pan en bak hierin de ui, knoflook, munt, oregano en thijm zachtjes gaar. Haal het uit de pan en pureer het. Verwarm 1 eetl olie in dezelfde pan en voeg de rijst toe. Schep het geheel een paar keer om zodat alle rijstkorrels met de olie bedekt zijn. Voeg de puree toe en wat tomatensap. Breng onder voortdurend roeren aan de kook en voeg de rest van het tomatensap toe. Maal er peper overheen en breng het geheel opnieuw aan de kook. Roer alles goed om en leg een deksel op de pan en laat de rijst in 20 minuten gaar worden. Roer de rijst dan goed om en laat het gerecht nog even uitdampen zonder deksel. Lekker bij bijvoorbeeld gyros maar ook bij tortilla's.

Materialen

koekepan met deksel

Bronvermelding