Menu
Applelamb - lamschotel met appel
Ingrediënten
- 2 St Grote ui
- 5 St Vastkokende aardappels
- 3 St Granny smith appels
- 4 St Lamsboutschijven a 150gr
- 50 Gr Boter
- 2 El Bloem
- 0.5 Blokje Vleesbouillon
- 1.5 Dl Droge witte wijn
- 2 Tl Tijm
- 50 Gr Geraspte oude kaas
Bereiden
Ui pellen en in ringen snijden
Aardappels schillen en in plakjes snijden
Vlees bestrooien met zout en peper
In braadpan 3/4 van boter verhitten en vlees in ca 10 min bruinbakken, halverwege keren
Vlees op een bord leggen
In bakvet ui en aardappel al omscheppend 4 min bakken en op bord scheppen
Rest van boter in bakvet verhitten
Bloem erdoor roeren
Bouillontablet erboven verkruimelen
Al roerende de witte wijn toevoegen tot een gebonden saus ontstaat
Tijm erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout
Oven voorverwarmen op 200c
Helft van de ui en aardappel op de bodem van de schaal verdelen
Lamsboutschijven erop leggen
Rest van ui en aardappel erover verdelen
Saus eroverheen schenken en afdekken met plakjes appel
Kaas erover strooien
Schotel afgedekt in 1 uur gaarstoven