Applelamb - lamschotel met appel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 100 minuten,

Laatst aangepast: 03-11-2021 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 St Grote ui
  • 5 St Vastkokende aardappels
  • 3 St Granny smith appels
  • 4 St Lamsboutschijven a 150gr
  • 50 Gr Boter
  • 2 El Bloem
  • 0.5 Blokje Vleesbouillon
  • 1.5 Dl Droge witte wijn
  • 2 Tl Tijm
  • 50 Gr Geraspte oude kaas

Bereiden

Ui pellen en in ringen snijden Aardappels schillen en in plakjes snijden Vlees bestrooien met zout en peper In braadpan 3/4 van boter verhitten en vlees in ca 10 min bruinbakken, halverwege keren Vlees op een bord leggen In bakvet ui en aardappel al omscheppend 4 min bakken en op bord scheppen Rest van boter in bakvet verhitten Bloem erdoor roeren Bouillontablet erboven verkruimelen Al roerende de witte wijn toevoegen tot een gebonden saus ontstaat Tijm erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout Oven voorverwarmen op 200c Helft van de ui en aardappel op de bodem van de schaal verdelen Lamsboutschijven erop leggen Rest van ui en aardappel erover verdelen Saus eroverheen schenken en afdekken met plakjes appel Kaas erover strooien Schotel afgedekt in 1 uur gaarstoven

Bronvermelding