Groene linzensoep met kokosmelk en verwarmende specerijen

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Indiaas.

Laatst aangepast: 05-11-2021 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 275 gram groene linzen
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 1 bosje verse tijm
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • 3 eetlepels boter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 theelepel kardemom
  • 0,25 theelepel gemalen kruidnagel
  • 0,25 theelepel kaneel
  • 1 mespuntje nootmuskaat
  • 250 ml kokosmelk
  • Een paar handjes verse spinazie

Bereiden

Spoel de linzen af en verwijder eventueel vuil. Doe ze in een pan met de bouillon, tijm en kurkuma en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur iets lager en laat sudderen tot de linzen zacht zijn, ongeveer 20 minuten. Vis de tijm eruit. Terwijl de linzen koken, verwarm de boter of olie in een kleine koekenpan en bak de ui op middelhoog vuur, onder regelmatig roeren, tot ze bruin en op sommige plaatsen gekarameliseerd zijn, ongeveer 12-15 minuten. Voeg de knoflook en kruiden toe en bak tot ze diep aromatisch zijn, ongeveer 30 seconden. Schraap de inhoud van de koekenpan in de pan met de linzen en voeg ook de kokosmelk en eventueel groen toe. Breng alles weer zachtjes aan de kook en kook nog eens 10 minuten, of tot de smaken zijn vermengd en de groente zacht zijn. Voeg naar smaak peper en zout toe. Heet opdienen. Lekker met naan of een platbroodje. Wil je een iets romigere soep, voeg dan 400 ml kokosmelk toe in plaats van 250 ml.

Bronvermelding