Zalm uit de oven met bospaddenstoelensaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 14-11-2021 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 800 Gram Aardappels ( kruimig voorgekookt )
  • 1 Snufje Zout/peper
  • 400 Gram Doperwten ( diepvries )
  • 75 Gram Roomboter
  • 600 Gram Wilde Zalmfilet
  • 0,25 Gram Rode kool ( dun gescaahfd )
  • 50 Gram Rode druiven
  • 0,5 Gram Citroen ( uitgeperst )
  • 1 El Agavesiroop
  • 2 El Olijfolie
  • 1 El Peterselie ( fijngesneden )
  • 0 2 Bosuitjes ( in dunne ringetjes)
  • 200 Ml Bospaddenstoelensaus

Bereiden

+ 15.min.oventijd. Breng een pan met gezouten water aan de kook en voeg de aardappelen en doperwten toe. Kook de aardappelen gaar in 10 min en giet af. Voeg de boter toe aan de aardappelen en doperwten en stamp tot een grove puree. Breng op smaak met zout en peper en houd warm. Verwarm de oven op 180 graden en bereid de zalmfilet volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng in een ruime kom de geschaafde rode kool met druiven,citroensap,agavesiroop,olijfolie,zout en peper. Marineer de salade 15.min. Voeg de bosui en peterselie toe en meng goed door. Serveer de zalmfilet met de saus,puree en rode koolsalade. Doe de saus over de zalm op het bord.

Materialen

Pureestamper, kaasschaaf

Bronvermelding