Menu
Bananen-walnoten taart
Ingrediënten
- Garnering:
- 220 gram bruine suiker
- 50 gram boter
- 3 dessertlepel ahornsiroop
- 25 gram grof gehakte walnoten
- 4 rijpe bananen (schuin gesneden)
- slagroom
- Taart:
- 170 gram tarwe bloem
- 1 pakje bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 tl zout
- 180 gram fijne suiker
- 120 gram boter
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 6 el melk
Bereiden
De oven op 160ºC voor verwarmen.
Garnering:
Meng de suiker, ahornsiroop en boter in een middelgrote pan. Roer op een zacht pitje totdat de boter is gesmolten tot een homogeen geheel. Giet het mengsel in de taartvorm. Verspreid dit goed over de gehele bodem en verdeel de walnoten erop. Leg de gesneden banaan in het rond totdat de gehele bodem bedekt is.
Taart:
Meng bloem, bakpoeder,kaneel en zout in een middelgrote kom. Mix boter en suiker in een andere kom totdat deze schuimig wordt. Voeg het ei en de vanillesuiker toe en mix het tot een licht mengsel. Schep de bloem in drie keer door het mengsel en voeg tussen door in drie keer de melk toe aan de mix. De bereiding met een lepel verdelen over de bananen. De bakvorm 50-55 minuten in de oven plaatsen. Controleer even met een naald of de taart gaar is.
Laat de taart 30 minuten afkoelen op een rooster. Opdienen met een toefje slagroom.
Materialen
pan bakvorm kom mixer