Garnalenbuideltje

Anders, Bijgerecht, 12 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 13-10-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 vellen fillodeeg
  • 100 gr garnalen
  • 1 bosui
  • 1 tlp. koriander/katoembar
  • 1 cm gemberwortel
  • 1 tlp. maizena
  • 1 ei

Bereiden

1. Voorbereiden; Fillodeeeg bij kamertemperatuur ontdooien. 2.Bereiden; In kom garnalen, bosui, koriander, maizena en zout en peper naar smaak door elkaar scheppen. Gemberwortel in knoflookpers erboven uitpersenen geheel mengen. 3. Fillodeeg voorzichtig uitvouwen, op werkvlak uitspreidenen halveren. Halveren plakjes dubbelklappen. Deeg tot gebruikm onder vochtige theedoek bewaren.Elk plakje met losgeklopt ei bestrijken. In midden van elk plakje 1 el. garnalenmengsel scheppen. deeg rond vulling dichtvouwen en tot builtje dichtdrukken. 4. In frituurpan olie verhitten tot 175graden. Vergiet met keukenpapier bekleden. Helft van garnalenbuiltjes in frituurmandje zetten en in 3-4 minuten goudbruin en gaar frituren. In vergiet laten uitlekken. Op zelfde wijz rest van buideltjes frituren. Buideltjes op schaal zetten en direct serveren.

Bronvermelding