Macaroni met schimmelkaas

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 28-11-2021 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 340 gram volkoren macaroni
  • 1 beetje zout
  • 90 gram boter
  • 90 gram bloem
  • 5,7 dl melk
  • 1 theelepel gedroogde of verse dragon of salie
  • 225 gram schimmelkaas, verkruimeld of geraspt
  • 1 beetje versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepel plantaardige olie
  • 2 appels, zonder klokhuis en in stukjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 Teentje knoflook, geperst

Bereiden

Kook de macaroni in gezouten water klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Goed uit laten lekken. Intussen de boter in een steelpan verhitten, de bloem erdoor roeren en alles 1 minuut verhitten. De pan van het vuur halen en langzaam de melk erdoor roeren. De pan weer op het vuur zetten en de inhoud al roerend aan de kook brengen en 1 a 2 minuten zacht laten koken. Dragon (of salie) en schimmelkaas erdoor roeren en het geheel verhitten tot de kaas gesmolten is. Eventueel op smaak brengen met zout en versgemalen peper. In een kleinere pan de olie verhitten en de appel, de ui en de knoflook in 5 minuten net zacht laten worden. Het appel-uimengsel aan de saus toevoegen, de uitgelekte paste erdoor roeren en indien nodig nog even op het vuur zetten om door te warmen en daarna serveren.

Materialen

Kook

Bronvermelding