Appel havermout plaatkoek

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 28-11-2021 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr Havermout
  • 400 gr Zelfrijzend bakmeel
  • 300 gr Bruine basterdsuiker
  • 350 gr Roomboter
  • 6 Friszure Appels
  • 2 tl Kaneel
  • 1 el Citroensap

Bereiden

Schil de appels, en snijd ze in stukjes of partjes. Meng de appelpartjes met de kaneel, citroensap en 2 tl suiker (en evt. rozijnen). Bekleed een bakplaat van 30x40 met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de havermout, zelfrijzend bakmeel en bruine suiker door elkaar. Smelt de boter en meng dit erdoor. Er ontstaat een kruimelig deeg. Beleg de bakplaat voor 2/3 met het havermoutmengsel en druk goed aan. Verdeel de appelpartjes erover en kruimel de rest van het havermoutmengsel er over heen. Bak de appelplaatkoek in 40-45 minuten gaar.

Materialen

Bakplaat 30x40

Bronvermelding