Menu
Aardappelpuree met knoflook en kruiden
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels, geschild, in stukken
- 3 tn knoflook, gepeld, heel
- 4 el crème fraîche light
- grote handvol gemengde kruiden, grof gehakt, bv. bieslook en platte peterselie
- scheutje melk, evt.
Bereiden
Kook de aardappels en tenen knoflook in water met zout gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat kort droogstomen. Pureer en roer er de crème fraîche, kruiden, zout en peper door. Voeg eventueel een scheutje melk toe als de puree te droog is.
Eigen: gemaakt met 800 g aardappels, 2 tenen knoflook, kookvocht van de aardappels, klontje boter, scheutje melk, peterselie en bieslook. Erg lekker, maar met crème fraîche waarschijnlijk nog lekkerder omdat de puree romiger en voller van smaak wordt.
Materialen
Stamppotstamper