Gamba's in knofllook

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 13-10-2006 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg gamba's
  • olijfolie
  • versgemalen peper/zout
  • 1 bol knoflook
  • 1 flinke ui
  • kruidenboter

Bereiden

ik neem meestal grote diepvriesgamba's doe de gamba's in een vergiet en laat onder koud stromend water een beetje ontdooien. maak ondertussen de marinade, doe een flinke laag olijfolie in een kom, pers ong 8 teentjes knoflook uit in de olie en maal er ruim peper en zout over. leg de gamba's in de marinade en laat lekker intrekken! bak de gamba's op hoog vuur snel gaar, bak een gesnipperde ui mee. doe de gamba's in een ovenvaste schaal en verdeel de kruidenboter erover zet 5 min onder de grill.....................en eet smakelijk serveer met een lekkere salade en stokbrood

Materialen

wok, grill

Bronvermelding