Pavlova

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 26-12-2021 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 st Eiwit
  • 50 gr Suiker
  • 1 tl Maizena
  • 1 tl Azijn
  • 100 ml Slagroom *
  • 1 mespunt Vanillepoeder *
  • 10 gr Suiker *
  • 50 gr Vers fruit *
  • 1 tl Jam *
  • 0,5 tl Citroensap *

Bereiden

Alle hoeveelheden zijn per persoon. Ingrediënten met * zijn voor de topping. . Eiwit kloppen en langzaam suiker toevoegen. Kloppen tot je stevige pieken kunt maken. Maizena en azijn mengen en door het eiwit kloppen. . Oven voorverwarmen op 120 graden. Op bakplaat een cirkel val 1/3 en van 2/3 eiwit maken (of 1 grote), in het midden plat, iets opstaande rand. In de oven zetten, terugschakelen op 100 graden en in 1,5-2,5 uur laten drogen (afhankelijk van grootte). In de oven met deur op kier laten afkoelen (anders zakt het in). . Slagroom met suiker en vanillepoeder stijf kloppen. Helft van de slagroom op de afgekoelde grote bodem smeren en de kleine erop plakken. Andere helft bovenop de kleine bodem smeren. . Jam met citroensap verwarmen en door de vruchten scheppen. Vruchten over de Pavlova verdelen. .... Fruitvariatie - Verse aardbeien en blauwe bessen. - Bramen en frambozen - Stoofpeer https://www.lindenhoff.nl/recepten/pavlova-met-peren/ - Roodfruit (diepvries)

Materialen

Het recept van 24kitchen heb ik aangepast. Het gebruikt veel te veel eiwit en drogen moet op 120 graden, maar dan verkleurt het schuim. Dus daar 100 graden van gemaakt (nog niet getest). . Pavlovataart is een taart gebaseerd op meringue, en genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova. Het dessert zou gemaakt zijn ter ere van deze danseres tijdens of na een van haar tournees door Australië en Nieuw-Zeeland in de jaren 1920.

Bronvermelding