Gamba's piri-piri

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 14-10-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr grote garnalen
  • sap van een halve citroen
  • 1 tl zeezout
  • 2 el olijfolie
  • 1 glas whiskey
  • 125 ml room
  • 4 tenen knoflook
  • 1 st chilipepertje
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 el gehakte peterselie

Bereiden

Pel de garnalen en verwijder de darmkanaaltjes Marineer de garnalen minstens een half uur in het citroensap en het zout Dep de garnalen droog met keukenpapier en bak ze ca 2 minuten in de olijfolie Zet het vuur laag en blus af met de whiskey Pel en snipper de knoflook zeer fijn en snijd het chilipepertje in zeer fijne stukjes Voeg de room, knoflook en paprikapoeder toe en laat het gerecht een paar minuten inkoken Dien op in kleine schaaltjes, bestrooi ze met de peterselie en doe er een stukje strokbrood bij

Bronvermelding