Menu
Gamba's piri-piri
Ingrediënten
- 400 gr grote garnalen
- sap van een halve citroen
- 1 tl zeezout
- 2 el olijfolie
- 1 glas whiskey
- 125 ml room
- 4 tenen knoflook
- 1 st chilipepertje
- 2 tl paprikapoeder
- 2 el gehakte peterselie
Bereiden
Pel de garnalen en verwijder de darmkanaaltjes
Marineer de garnalen minstens een half uur in het citroensap en het zout
Dep de garnalen droog met keukenpapier en bak ze ca 2 minuten in de olijfolie
Zet het vuur laag en blus af met de whiskey
Pel en snipper de knoflook zeer fijn en snijd het chilipepertje in zeer fijne stukjes
Voeg de room, knoflook en paprikapoeder toe en laat het gerecht een paar minuten inkoken
Dien op in kleine schaaltjes, bestrooi ze met de peterselie en doe er een stukje strokbrood bij