Menu
Mac & Cheese improvisé
Ingrediënten
- 1 pak penne
Bereiden
3 personen
INGREDIËNTEN
1 pak penne van Cecci
400 ml room
200 g geraspte kaas* (Emmenthaler, gruyère, beaufort..)
1/4 Münster kleine
1/2 Saint Marcellin
200 g ham van het been in blokjes
50 g geraspte kaas om te gratineren
zout en peper
INSTRUCTIES
Kook de penne volgens de aanwijzingen op het pak in ruim kokend (en gezouten) water, giet af en spoel koud.
Breng de room tegen de kook aan en laat rustig 10 minuten garen en iets indampen.
Meng de geraspte kaas door de warme room en laat al roerend smelten,
Haal de pan van het vuur en roer de Münster en de Saint Marcellin door de saus. Blijf roeren tot de beide kazen helemaal zijn opgelost in de saus
Breng op smaak met zout en peper.
Meng de warme saus met de ham en daarna met de pasta en vul hier een braadslede mee. Bedek de schotel met geraspte kaas en zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190C.
Materialen
ovenschaal