Asperges met hollandse garnalen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 07-03-2022 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 Kg Witte asperges
  • 1 St Stokbrood
  • 3 El Olijfolie extra vierge
  • 200 Gr Hollandse garnalen
  • 20 Gr Platte peterselie
  • 1 St Citroen
  • 80 Gr Roomboter
  • 75 Gr Veldsla

Bereiden

1. Schil de asperges en verwijder ongeveer 2 centimeter van de uiteinden. Snijd het stokbrood in sneetjes en besprenkel met olijfolie. Hak de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. 2. Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de asperges in 7 - 9 minuten gaar. 3. Verhit een grillpan en grill de stokbroodjes tot er mooie grillstrepen ontstaan of rooster 8 minuten op 180 graden in de oven goudbruin. 4. Smelt de boter in een steelpan, voeg de citroenrasp, de peterselie en de Hollandse garnalen toe en meng goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. 5. Verdeel de asperges over de borden, schep de Hollandse garnalen met de botersaus erop en serveer met de gegrilde stokbroodjes en de sla.

Bronvermelding