Havermoutpap met peer & koekkruiden

Anders, Ontbijt, 1 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 8 minuten,

Laatst aangepast: 03-04-2022 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 rijpe peer
  • 1/2 eetlepel ahornsiroop plus extra voor erbij
  • 1/2 theelepel koekkruiden
  • 60 gram vlugkokende havermout
  • 250 ml sojamelk

Bereiden

Schil en halveer de peer, verwijder het klokhuis en snij in plakjes van 1 cm. Zet een kleine pan op middelhoog vuur en doe de plakjes peer, de ahornsiroop, de koekkruiden en 2 eetlepels koud water erin. Leg het deksel op de pan en breng alles aan de kook. Zet het vuur lager en laat 5 tot 7 minuten sudderen. Maak ondertussen de havermoutpap: doe de havermout en sojamelk in een andere kleine pan en breng ze aan de kook. Zet het vuur lager en laat de pap ongeveer 5 minuten sudderen, tot hij dik en romig wordt. Roer regelmatig met een houten lepel. Schenk de pap in een kom, schep het perenmengsel erop en sprenkel er wat ahornsiroop op. Tip: gebruik een rijpe peer, want deze is extra zoet. Conferenceperen zijn bijna het hele jaar verkrijgbaar (behalve midden in de zomer) en perfect voor dit gerecht.

Materialen

Twee kleine pannen, een houten lepel, schilmes.

Bronvermelding