Bonenportobello's op noedels

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Fusion.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 03-04-2022 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • Een stukje verse gemberwortel, ter grootte van een halve duim
  • 1,5 eetlepel zwartebonen-knoflooksaus
  • 4 portobello's
  • 120 gram sobanoedels of volkorennoedels
  • 150 gram komkommer
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de gemberwortel en hak hem fijn. Doe hem in een kleine kom, voeg de zwartebonen-knoflooksaus, 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels koud water toe en meng zodat je een saus krijgt. Maak de portobello's schoon en snijd 5 mm van de stelen af. Ga daarna voorzichtig met een mes langs de buitenkant om de overtollige schil die voorbij de plaatjes is gegroeid weg te snijden. Leg de portobello's in een ovenschaal, schenk de saus erover en gebruik een tang om de portobello's door de saus te mengen, zodat ze volledig bedekt zijn. Zorg dat de portobello's met de steel naar boven liggen en dat de meeste saus erop ligt. Dek de schaal af met een deksel of een stuk aluminiumfolie en zet ze ongeveer 30 minuten in de oven, tot ze zacht zijn. Leg 10 minuten voor de portobello's klaar zijn de soba in een pan komend water met wat zout. Breng het water weer aan de kook en kook de soba volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af. Haal de portobello's uit de schaal en schud voorzichtig de overtollige saus eraf boven de schaal. Snijd de komkommer in kleine blokjes en doe driekwart in de schaal. Voeg de soba toe en meng tot hij goed bedekt is met de heerlijke saus. Breng de soba en de saus op smaak (een beetje peper is wellicht voldoende, de saus is al vrij zout). Verdeel het soba-komkommermengsel over de twee borden, leg twee portobello's op elke portie en strooi de resterende blokjes komkommer erover. Sprenkel de eventuele resterende saus in de schaal erover en serveer.

Materialen

Ovenschaal, mes, pan.

Bronvermelding