Kruidenravioli met walnotensaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 15-10-2006 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • eieren

Bereiden

2 eieren 225 gr. diepvriesspinazie 1 boterham, witte 200 gr. bloem 50 gr. bieslook, verse 50 gr. kervel, gedroogde 100 gr. ricotta 100 gr. kaas, Parmezaanse 120 gr. walnoot 1.2 dl. slagroom 1 tl. majoraan, gedroogde 3 el. paneermeel 3 el. olijfolie 0.5 dl. water Zout Peper Bereidingswijze Meng het ei en het water door de bloem en kneed het geheel tot een elastisch deeg. Verpak het in plastic folie en laat het ruim een half uur rusten. Ontdooi de spinazie op zacht vuur en laat het water verdampen. Roer de kruiden erdoor en warm ze even mee. Laat dit mengsel afkoelen. Roer er dan het ei, de ricotta, een kwart van de parmezaanse kaas en het paneermeel door. Verkruimel het sneetje brood. Hak de noten in de keukenmachine fijn en meng de broodkruimels, slagroom, olie, zout en peper erdoor. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne lap en snijd er vierkantjes van 6 centimeter uit. Schep op elk vierkantje een lepel spinazievulling en druk de deeglapjes tot driehoekjes dicht. Breng in een pan ruim water met zout aan de kook en kook de ravioli in circa 3 tot 5 minuten al dente. Verwarm de walnotensaus op zacht vuur. Giet de ravioli af. Verdeel de ravioli over 4 borden en schep de saus erover. bron recepten web

Materialen

wat plasticfolie, een keukenmachine, een werkblad en borden.

Bronvermelding