Menu
Drankentaart van Oma
Ingrediënten
- 150 Gram Roomboter
- 100 Gram Witte basterdsuiker
- 3 - Eierdooiers
- 2 pakken Lange vingers
- 250 milliliter Slagroom
- - - Chocoladevlokken
- 50 cl. Rum
- 50 cl. Cognac
Bereiden
Klop de slagroom stijf.
Klop de boter en suiker door elkaar en doe de eierdooiers erbij
Doe de helft van de dranken erbij spatel de helft van de slagroom er door.
Bedek de bodem van een springvorm van 24 cm met lange vingers. Sprenkel de helft van de overgebleven drank hierover.
Bedek dit vervolgens met de helft van het boter/room mengsel.
Leg hier weer aan laag lange vingers op en sprenkel de het restje van de drank hierover, gevolgd door de rest van het boter/room mengsel.
Werk af met de rest van de slagroom.
Garneer met de chocoladevlokken.
Laat een paar uur in de koelkast stijven, afgedekt met huishoudfolie.
Materialen
springvorm van 24cm. huishoudfolie