Asperge-aardappel-ovenschotel

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 75 minuten,

Laatst aangepast: 22-05-2022 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr. aardappels of verse aardappelschijfjes
  • 1 snufje zout
  • 250 gr. groene asperges
  • 250 gr. witte asperges
  • 1 snufje suiker
  • 1 ltr. warm water
  • 10 gr. zachte boter
  • 15 gr. bloem
  • 200 gr. kookroom 15%
  • 50 gr. kooknat
  • 1/4 theel. zout
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 8 gr. sojasaus
  • 1/2 theel. groente- of kruidenbouillonpoeder
  • 1 snufje zout en peper
  • 1 pakje hamreepjes
  • wat geraspte Goudse kaas
  • wat takjes peterselie

Bereiden

Aardappels schillen en in schijfjes snijden of 1 zakje verse aardappelschijfjes gebruiken. Van de groene asperges de houtachtige uiteinden afsnijden en de witte asperges schillen. Water in de mixkom doen. Aardappelschijfjes in het kookmandje doen en in de mixkom zetten. De asperges in het stoomopzetstuk doen, met wat suiker bestrooien, op de mixkom zetten en op de stoomstand, 20 min., stand 2 voorgaren. De oven voorverwarmen op 180 C. boven- en onderwarmte. Een ovenschaal invetten. De mixkom leegmaken, maar 50 gr. kooknat opvangen. De aardappelschijfjes in de ovenschaal leggen, met zout kruiden. De asperges op de aardappels leggen. Peterselie in de mixkom doen, 6 sec. op stand 8 fijnhakken en apart zetten. Boter in de mixkom doen, 45 sec. / 100 C. / stand 1 laten smelten. Bloem toevoegen, meebakken 2 min. / 100 C. / stand 1. Room, kooknat, zout, nootmuskaat, sojasaus en bouillonpoeder toevoegen. 3 sec. op stand 5 doorroeren, daarna koken, 6 min. / 100 C. / stand 1. De saus met zout en peper op smaak maken. Saus over de asperges gieten, met hamblokjes en kaas bestrooien en in de voorverwarmde oven 25 min. bakken. Met gehakte peterselie garneren en serveren.

Materialen

Monsieur Cuisine of Thermomix / oven

Bronvermelding