'Andijvie met gehakt en brie', verz. door Jannetje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 15-04-2019 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • rauwe gesneden andijvie en ......

Bereiden

1250 g aardappels- 250 g rauwe gesneden andijvie- 500 g rundergehakt-150 g oude geraspte kaas- 1 groene paprika-1 ui- 250 g roombrie- olie/boter - Schil en kook de aardappelen gaar; stamp de gekookte aardappelen tot puree en voeg een klontje boter toe. Pel en snipper het uitje. Was de paprika en verwijder de zaadlijsten, snipper hem fijn. Bak het gehakt in een pan met wat olie rul. Voeg de ui en de paprika toe en laat ze even mee bakken. Roer nu de gesneden rauwe andijvie door de aardappelen. - Verwarm de oven voor op 200­°. Pak een ovenschaal en schep er de helft van de stamppot in. Verdeel het tot een laag. Voeg nu het gehakt toe. Strooi 3/4 van de oude kaas over het gehakt. Nu een laatste laag stamppot, tot alles op is. Strooi de overgebleven kaas over de schotel. - Snijd de brie in dunne plakjes en bedek de schotel er mee. Dek de schaal af met folie. De schotel moet ongeveer 35 minuten in de oven, de laatste 10 minuten folie verwijderen.

Bronvermelding