'Aardappel-gehakt-zuurkoolschotel', verz. door Jannetje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 01-02-2019 | 39 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g zuurkool en ........

Bereiden

500 g zuurkool 3 uien 50 g boter of margarine 400 g rundergehakt 2 tl kerriepoeder peper, zout enkele plakjes ontbijtspek ong. 1 dl bouillon aardappelpuree gemaakt van 750 g aardappelen - Haal de zuurkool uit elkaar en snij hem eventueel wat kleiner. Snipper de uien en fruit ze in de hete boter glazig. Voeg het gehakt toe en bak dit rul door het met een vork steeds uit elkaar te halen. Voeg kerriepoeder, peper en zout toe. - Bekleed een ovenschaal met de plakjes spek en schep het gehakt erin. Leg hierop de zuurkool. Schenk eventueel de bouillon erover. Dek het geheel af met aardappelpuree en strooi er paneermeel over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in een warme oven (175 graden) en laat er een korstje op komen.

Bronvermelding