Aardappel : Gebakken aardappels met sumak, peterselie en sesamolie

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 02-11-2022 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3-4 gekookte aardappelen, in plakjes of stukken
  • 1-2 el sesamolie
  • sumak naar smaak
  • wat gehakte bladpeterselie

Bereiden

Bak de aardappels in de sesamolie knapperig. Zet het vuur uit en bestrooi met eventueel zout en peper, sumak en peterselie. - Mourad Mazouz van Momo in Londen at aardappels met sumak, peterselie en sesamolie als mezze bij Elia Fadel bij Beirut, Libanon. Geen idee hoe het was bereid, maar omdat ik nog wat gekookte aardappels met schil overhad het op deze manier gemaakt. Erg lekker. - Ik maak het vaak met afgekoelde stoomaardappel mix van de AH. In stukken snijden en knapperig bakken, bestrooien met zout en peper, vuur uitzetten en sumak en peterselie erover strooien.

Bronvermelding