Aziatische groentesalade met gemberdressing

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 24-06-2022 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram bimi of broccolini
  • 150 gram haricots verts
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 1/4 theelepel chilivlokken + extra om te bestrooien
  • Zout en peper
  • 100 gram cashewnoten
  • 2 wortels
  • 150 gram radijsjes
  • 1 rauwe biet
  • 1 handvol gemengde slablaadjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 duimlengte verse gember
  • 1/2 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • Extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel sesamzaad

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 220 graden (heteluchtoven 200). Snijd de bimisteeltjes bij en haal de haricots verts af. Schep ze in een grote braadslee en schep ze om met de sesamolie, de chilivlokken en wat zout en peper. Rooster ze 5 minuten, strooi de cashewnoten erover en rooster ze nog zo'n 3 minuten tot de noten goudgeel kleuren en de groenten beetgaar zijn en donkere randjes krijgen. 2. Snijd intussen de ongeschrapte wortels julienne en dnijd de radijsjes in dunne plakjes. Schil de biet en snijd julienne. 3. Neem de braadslee uit de oven en voeg de wortel, de radijsjes de biet en de gemengde slablaadjes toe. Pel de knoflook, schil de gember en hak ze fijn. Doe ze in een kleine kom, voeg ahornsiroop, sojasaus, 2eetlepels olijfolie, de mosterd en het sap van de citroen toe. Roer alles goed door elkaar, schenk de dressing over de groenten en schep ze goed om. Strooi er tenslotte nog wat chilivlokken (als je van pittig houdt) en sesamzaad over.

Materialen

Grote braadslee

Bronvermelding