Menu
Kalsoesters met wiskysaus
Ingrediënten
- 4 kalfsoesters
- 1 el ketjap manis
- 2 el olijfolie
- 4 dr tabasco
- 6 `sjalotjes
- 250 gr champignons
- 1 glas wisky (borrelglas)
- 0,5 ltr bouillon
- 2 dl creme fraiche
- 100 gr roomboter
- 1 alu folie
Bereiden
Maak een marinade van de ketjap, olijfolie, tabasco peper en zout. Meer de kalsmedaillons hiermee in en laat een uurtje intrekken.
Snijd de sjalotten in 4ren
snijd de champignons
bak de jalotjes 2 minuten in de helft van de boter
roerbak de champignons 2 minuten mee, Schep het mengsel uit de pan en houd het in een andere pan warm.
Doe de rest van de boter in het bakvet , dep het vlees droog en bak het in ca 4 minuten tot ze bruin en rose zijn.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder alu folie
voeg de wisky, creme fraiche en bouillon bij het bakvet en kook het iest in. Schep de sjalotten en champignons erbij en laat weer even warm worden.
Lepel dit op de borden en leg de klafsmedaillons er op.
Materialen
koekenpan