Kalfsgoulash

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 15-10-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr mager kalfsvlees
  • 3 el olijfolie
  • 150 gr panklare soepgroenten
  • 30 gr bloem
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 dl sterke vleesbouillon
  • 4 el tomaten puree
  • 1 laurierblaadje
  • 2 el fijngehakte peterselie

Bereiden

Snijd het vlees in blokjes van ca 2 cm, Verhit de olie en bak het vlees al omscheppend bruin. Voeg de soepgroeneten toe en bak deze ca 5 min mee. Lepel de tomatenpuree erbij en laat deze mee verwarmen Strooi de bloem erover en schep het om Schenk de witte wijn en de bouillon er bij en breng het aan de kook Voeg het laurierblad peper en zout toe en laat het gerecht ca 2 uur heel zachtjes stoven. Voeg als laatste de vers gehakte peterselie toe.

Materialen

braadpan met dikke bodem.

Bronvermelding