Menu
Bospaddenstoelensoep met knoflook croutons
Ingrediënten
- 8 dl wildfond
- 1 el gehakte thijm
- 200 gr gemengde paddenstoelen
- 2 tenen knoflook
- 4 el olijfolie
- 2 sn witbrood niet vers
- 1 el balsamico azijn
Bereiden
Voorbereiding:
Verwarm de wildfond met de thym, maak de paddestoelen schoon snijd ze in reepjes of plakjes pel de teentjes knoflook en pers ze boven de olijfolie
snijd het brood in blokjes en verwam de oven voor op 180 gr.
Bereiding;
Verhit 1 lp olijfolie in een koekenpan, bak hierin de paddenstoelen gedrurende 2 minuten, blus af met de balsamicoazijn en voeg dit mengsel bij de wildfond.
Schep de broodblokjes door de rest van de knoflookolie en leg ze op een bakplaat en plaats het in de oven ca 5 minuten tot de blokjes lichtbruin kleuren.
Serveer de soep in kommen en strooi de croutons erover.
Materialen
soep pan