Salade niçoise - Mediterraanse Tonijnsalade

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 24-07-2022 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr Krieltjes in de schil
  • 300 gr Haricots verts (of sperzieboontjes)
  • 250 gr Snoeptomaatjes
  • 1 bosje Peterselie en/of dille
  • 2 st Rode ui
  • 1 krop IJsbergsla
  • 1 st Limoen
  • 1 teen Knoflook
  • 4 st Eieren
  • 3 blik Tonijnstukken in olie
  • 1 blikje Ansjovis
  • 1 tl Honing
  • 1 tl Mosterd
  • 4 el Zwarte olijven
  • 1 el Kappertjes

Bereiden

Dressing - Olie van de tonijn en ansjovis gieten en opvangen - Knoflook boven de olie uitpersen - Sap van halve limoen erbij - Honing en mosterd erbij - Goed mengen . Salade - Krieltjes vlg verpakking in magnetron gaar maken (of koken) en af laten koelen - Boontjes koken, af laten koelen - Ui doormidden en in dunne reepjes snijden - Tomaatjes halveren - Peterselie fijnhakken - Alles mengen met olijven, kappertjes en de dressing - Eieren hard koken en af laten koelen + pellen . Op bord of schaal - Blaadjes ijsbergsla - Daar bovenop de salade - Daarop de tonijnmoten en ansjovis - Eieren in partjes erbij

Bronvermelding