Erwtenpuree met tomaatjes op brood

Brood/sandwiches, Lunch, 1 personen, Anders.

Laatst aangepast: 12-08-2022 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 gram snacktomaatjes
  • Olijfolie
  • Zwarte peper
  • 125 gram diepvries erwtjes
  • Olijfolie
  • Een beetje vers citroensap
  • 1 klein teentje knoflook
  • 15 gram pijnboompitjes, geroosterd
  • 1 eetlepel edelgistvlokken
  • Een klein handje verse basilicum of munt
  • Nog wat verse basilicum

Bereiden

1. Als eerste de tomaatjes. Verwarm de oven voor op 225 graden. Meng de tomaatjes met wat olijfolie, doe ze in een overschaal, naar smaak zwarte peper erover en rooster ze 20-25 minuten in de oven tot ze zacht en gaar zijn. 2. Doe de ontdooide erwtjes in de keukenmachine, doe er een beetje olijfolie, het teentje knoflook, de citroensap, de pijnboompitten, de edelgistvlokken en de basilicum of munt erbij en meng totdat het een lekker mengsel is, maar met nog wat klontjes. 3. Als de tomaatjes klaar zijn, smeer dan een lekkere laag van het erwtensmeersel op een geroosterde volkoren boterham (of wat je lekker vindt), leg er de tomaatjes bovenop, strooi er wat verse basilicum over. Eet smakelijk.

Materialen

Overschaaltje, keukenmachine.

Bronvermelding