Kantonese bonenpot

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 15-10-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 grote pot witte bonen naturel
  • 2 grote uien
  • 125 gr bakbacon of katenspek
  • 200 gr kalkoenfilet
  • 2 el boter
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bolletjes gember
  • 1 pot Cantonese Sweet & Sour (roerbaksaus)
  • 50 gr gepelde Noorse garnalen
  • 1 kleine stevige banaan
  • 2 el fijngeknipte korianderblaadjes of peterselie

Bereiden

- Spoel de bonen af en laat ze uitlekken - Pel de uien en snipper ze. Pel de knoflook. - Snijd de bacon en de kalkoenfilet in smalle reepjes. - Verhit de boter en bak de bacon- en kalkoenreepjes op een hoog vuur circa 5 minuten. Schep het vlees uit de pan en voeg de uien toe. Bak de uien glazig. - Pers de knoflook en de bolletjes gember (in een knoflookpers) uit en roer ze door de ui. - Voeg toe: het vlees, de garnalen, de Cantonese Sweet & Sour en de bonen. Roer alles door elkaar. Verwarm het mengsel zachtjes circa 10 minuten. - Pel de banaan en snijd hem in plakjes. Roer de banaan op het laatst door het vlees-bonenmengsel - Strooi de koriander of de peterselie erover. Deze eenpansmaaltijd is binnen een half uur klaar. Serveer er stokbrood bij. Als u het nog wat pittiger lust, roer er dan tijdens het verwarmen wat zou, bouillonpoeder of sambal door. BRON: De Volkskrant, Lieke Schlichte Bergen

Materialen

grote pan

Bronvermelding