Menu
Kantonese bonenpot
Ingrediënten
- 1 grote pot witte bonen naturel
- 2 grote uien
- 125 gr bakbacon of katenspek
- 200 gr kalkoenfilet
- 2 el boter
- 1 teentje knoflook
- 2 bolletjes gember
- 1 pot Cantonese Sweet & Sour (roerbaksaus)
- 50 gr gepelde Noorse garnalen
- 1 kleine stevige banaan
- 2 el fijngeknipte korianderblaadjes of peterselie
Bereiden
- Spoel de bonen af en laat ze uitlekken
- Pel de uien en snipper ze. Pel de knoflook.
- Snijd de bacon en de kalkoenfilet in smalle reepjes.
- Verhit de boter en bak de bacon- en kalkoenreepjes op een hoog vuur circa 5 minuten. Schep het vlees uit de pan en voeg de uien toe. Bak de uien glazig.
- Pers de knoflook en de bolletjes gember (in een knoflookpers) uit en roer ze door de ui.
- Voeg toe: het vlees, de garnalen, de Cantonese Sweet & Sour en de bonen. Roer alles door elkaar. Verwarm het mengsel zachtjes circa 10 minuten.
- Pel de banaan en snijd hem in plakjes. Roer de banaan op het laatst door het vlees-bonenmengsel
- Strooi de koriander of de peterselie erover.
Deze eenpansmaaltijd is binnen een half uur klaar. Serveer er stokbrood bij. Als u het nog wat pittiger lust, roer er dan tijdens het verwarmen wat zou, bouillonpoeder of sambal door.
BRON: De Volkskrant, Lieke Schlichte Bergen
Materialen
grote pan