Andijviestamppot met pesto en gebakken cherrytomaten

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 22-08-2022 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 0.5 Kg Iets kruimige aardappel
  • 1 St Rode ui
  • 250 Gr Cherrytomaten
  • 3 El Olijfolie
  • 1 Teen Knoflook
  • 15 Gr Basilicum
  • 50 Gr Ongebrande amandelen
  • 75 Gr Geraspte 30+ kaas
  • 1 El Witte wijnazijn
  • 100 Ml Melk
  • 200 Gr Gesneden andijvie

Bereiden

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de rode uien in dunne ringen. Halveer de cherrytomaten. Verhit van de olie in een grote koekenpan en bak de ui met de tomaten 10 min. op middelhoog vuur, breng op smaak met peper. Snijd ondertussen de knoflook in plakjes en doe samen met de basilicumblaadjes, amandelen, van de kaas, de rest van de olie en azijn in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot pesto en breng op smaak met peper. Voeg wat water toe om de pesto wat vloeibaarder te maken. Giet de aardappelen af. Meng de melk, pesto en de rest van de kaas erdoor en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Zet de pan op laag vuur en meng de andijvie er in delen door. Blijf roeren tot de andijvie licht geslonken is. Breng op smaak met peper. Verdeel de stamppot over borden en verdeel de gebakken tomaat met ui erover.

Bronvermelding