Appelpastei

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Anders.
Wachten: 70 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 16-10-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 kg golden/gala appels
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • 100 gram boter
  • 6 eieren
  • 1 citroen
  • 10 cl water of cider brut

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160º C. Schil de appels, klokhuis en pitten verwijderen en daarna appelmoes van maken samen met de citroen en et water gedurende half uur totdat de vloeistof volledig verdampt is. De suiker aan de appelmoes toevoegen en tegelijkertijd het mengsel met een vork of mixer pletten. De gesmolten boter en de eieren toevoegen. Het geheel goed mengen. De bereiding in de cakevorm gieten en au bain-marie laten koken in de oven gedurende 1 uur en 10 minuten (de vlaai is is gebakken wanneer het lemmet van een mes er droog uit komt). Late afkoelen totdat de vlaai koud is. De vlaai uit de vorm halen e opdienen als dessert met honing, ahornsiroop en kwark.

Materialen

mixer cake vorm pan die in de oven kan

Bronvermelding