Menu
Cake au bleu d'Auvergne
Ingrediënten
- 3 eieren
- 150 gram bloem
- 1 pakje gist
- 10 cl zonnebloemolie
- 12,5 cl volle melk
- 100 gram geraspte kaas
- 150 gram bleu d`Auvergne
- 50 gram gedroogde vijgen
- 30 gram noten (vergruisd)
- 5 cl Armagnac (facultatief)
- zout/peper
Bereiden
Oven voorverwarmen op 180º C
De vijgen in stukken snijden en ze laten weken in de Armagnac. Met een klopper de eieren, bloem, gist, zout en peper mengen. Beetje bij beetje de olie en de voorafgekoelde melk toevoegen. Voeg de geraspte kaas er aan toe.
De bleu verbrokkelen ean het deeg toevoegen. De noten en vijgen erin mengen. Het geheel doorroeren.
De bereiding in de cakevorm gieten en gedurende 45 minuten in de oven zetten. De cake uit de vorm halen en opdienen bij een slaatje. De cake kan ook dienen als aparatief of kan het brood vervangen bij een kaasplank.