Appelcake

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 55 minuten,

Laatst aangepast: 24-10-2022 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 stuks appels
  • 4 eieren maat M
  • 220 gr. suiker
  • 2 afgestreken theel. bakpoeder
  • 140 gr. bloem
  • 1/2 theel. kaneel
  • vet en paneermeel voor de bakvorm

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 C. boven- en onderwarmte. Vet de springvorm in en bestuif deze lichtjes met paneermeel. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij de appels in 8 partjes. Doe de eieren, suiker, het bakpoeder, de bloem en kaneel in de mixkom, plaats het deksel en de maatbeker en mix alles 30 sec./stand 6. Doe het deeg in de voorbereide springvorm. Verdeel er de appelpartjes gelijkmatig overheen en bak de cake 40 min. in de hete oven. Controleer met een houten spiesje of de cake gaar is. Mocht dit niet het geval zijn, laat hem dan nog even bakken. Neem de cake uit de oven en laat hem een paar min. afkoelen in de vorm. Maak de cake los van de rand met een klein mesje, open de springvorm, til de cake eruit en laat hem volledig afkoelen. Snij de cake in punten en serveer.

Materialen

Thermomix of Monsieur Cuisine / oven / springvorm

Bronvermelding