Bananenjam met amandelspijs

Anders, Ontbijt, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 24-10-2022 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine citroen
  • 200 gr. amandelspijs of marsepein
  • 1 kilo rijpe bananen
  • 500 gr. geleisuiker

Bereiden

De citroen uitpersen en het sap in de mixkom doen. De amandelspijs in stukken breken en erbij doen. Alles met de ingezette maatbeker 20 sec./stand 4-8 stapsgewijs versnellend pureren. De massa aan de binnenkant van de mixkom met de spatel naar onderen schuiven. De bananen pellen en in de mixkom doen. Met de ingezette maatbeker 50 sec./stand 4-8 stapsgewijs versnellend pureren. De massa aan de binnenkant van de mixkom met de spatel naar onderen schuiven. De geleisuiker erbij doen, met ingezette maatbeker 20 sec./stand 4 mengen en aansluitend met de ingezette maatbeker 25 min./100 C./stand 2 koken. Een geleiproef doen en de marmelade zo nodig nog kort doorkoken. In steriele schroefpotjes gieten. Voor het geval er spetters op de rand komen, deze meteen met een schone doen verwijderen. De potjes meteen afsluiten en ca. 5 min. op de kop laten staan. Daarna omdraaien en bij kamertemperatuur volledig laten afkoelen.

Materialen

Thermomix of Monsieur Cuisine / glazen potjes van 250 ml.

Bronvermelding