Rode uiensoep met geitenkaas

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 23-05-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram Rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 el roomboter
  • 1 el bloem
  • 500 cc rode wijn
  • 500 cc tuinkruidenbouillon
  • 100 gram bettine blanc
  • 1 stuk waldkornbrood
  • 1 bosje tijm of bouqet garni

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de uien in dunne ringen, plet de knoflook en snijd fijn. Smelt de boter in een soeppan en fruit de uien totdat ze licht gekarameliseerd zijn. Voeg knoflook toe en fruit mee totdat het geurt Strooi een handje bloem over de uien zodat alles bedekt is. Giet hierover de bouillon en de wijn. Voeg bosje tijm of bouqet garni toe. Breng aan de kook. Breng op smaak met peper en zout Bak in de tussentijd het walkornstokbrood af. Snijd in grote sneden en beleg met geitenkaas. Leg de broodjes onder een hete grill totdat de kaas gesmolten is. Serveer in soepkommen met een broodje als deksel.

Bronvermelding