Rosbief lapjes (a la minute) : Japanse rosbiefrolletjes

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 09-12-2022 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine komkommer, in dunne plakjes, ca. 2 mm
  • 2 el sladressing naturel
  • 1/2 kleine rode paprika, in lengte in 8 reepjes
  • 4 lente-uitjes, 2 in lengte gehalveerd, 2 in ringetjes
  • 4 plakjes rosbief à la minuten (ca. 200 g totaal)
  • 100 g mihoen
  • 2 el olie
  • zout en peper
  • 2 el sojasaus
  • 2 el droge sherry

Bereiden

In kom komkommer en dressing door elkaar scheppen. In pan ruim water aan de kook brengen. Aan korte zijde van elk plakje rosbief 2 reepjes paprika en 1 stukje lente-ui leggen. Plakjes oprollen en vaststeken met cocktailprikker. Van vuur af mie aan kokend water toevoegen en ca. 4 minuten laten staan. In zeef laten uitlekken. In koekenpan olie verhitten en rosbiefrolletjes in 3-4 minuten rondom bruin bakken. Bestrooien met zout en peper. Op bord scheppen en met scherp mes schuin doormidden snijden. Aan bakvet 1 eetlepel water, sojasaus en sherry toevoegen en aanbaksels losroeren. Mihoen over twee borden verdelen. Rosbiefrolletjes ernaast leggen. Saus erover en ernaast schenken. Komkommer ernaast scheppen en ringetjes lente-ui erover strooien. Eigen: mihoen wordt in recept nog rijstmie genoemd (pak van 250 g, mihoen, Conimex).

Materialen

4 cocktailprikkers, zeef

Bronvermelding