Menu
Rosbief lapjes (a la minute) : Japanse rosbiefrolletjes
Ingrediënten
- 1 kleine komkommer, in dunne plakjes, ca. 2 mm
- 2 el sladressing naturel
- 1/2 kleine rode paprika, in lengte in 8 reepjes
- 4 lente-uitjes, 2 in lengte gehalveerd, 2 in ringetjes
- 4 plakjes rosbief à la minuten (ca. 200 g totaal)
- 100 g mihoen
- 2 el olie
- zout en peper
- 2 el sojasaus
- 2 el droge sherry
Bereiden
In kom komkommer en dressing door elkaar scheppen.
In pan ruim water aan de kook brengen.
Aan korte zijde van elk plakje rosbief 2 reepjes paprika en 1 stukje lente-ui leggen. Plakjes oprollen en vaststeken met cocktailprikker. Van vuur af mie aan kokend water toevoegen en ca. 4 minuten laten staan. In zeef laten uitlekken.
In koekenpan olie verhitten en rosbiefrolletjes in 3-4 minuten rondom bruin bakken. Bestrooien met zout en peper. Op bord scheppen en met scherp mes schuin doormidden snijden.
Aan bakvet 1 eetlepel water, sojasaus en sherry toevoegen en aanbaksels losroeren.
Mihoen over twee borden verdelen. Rosbiefrolletjes ernaast leggen. Saus erover en ernaast schenken. Komkommer ernaast scheppen en ringetjes lente-ui erover strooien.
Eigen: mihoen wordt in recept nog rijstmie genoemd (pak van 250 g, mihoen, Conimex).
Materialen
4 cocktailprikkers, zeef