Appeltaart a la Elly

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 12-03-2023 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 gr boter of margarine
  • 160 gr witte basterd
  • 1 kg appels, elstar
  • 1 gr ei
  • 50 gr kristalsuiker
  • 2-3 theel kaneel
  • 75 gr rozijnen
  • 2 eetl custard
  • 2 eetl citroensap.

Bereiden

Wel de rozijnen in lauwwarm water. Roer de boter zacht in een beslagkom, voeg meel , suiker , snufje zout toe en 2/2 vh losgeklopte ei toe . Kneed het met de hand tot een samenhangebd deeg. Leg in koelkast. Schil de appels en snijd in blokjes. Meng de appels met kaneel, suiker, citroen en de rozijnen. Voeg custardpoeder , dit zorgt voor lekker vanille smaak maar bindt ook. Bekleed de ingevette bakvorm eerst met paneermeel en daarna met 2/3 van het uitgerolde deeg . Prik met een vork gaatjes in de bodem. Vul de vorm met het appelmengsel. Maak van het resterende deeg een raster. Bestrijk het raster met het restje geklopte ei. Bak de taart in circa 60-70 min gaar in een voorverwarmde oven op 160 gr C Bestrijk de bovenkant met abrikozenjam. Extra: je kan de bodem ook nog bedekken met amandelspijs of bitterkoekjes.

Bronvermelding