Menu
Flan caramel
Ingrediënten
- 3.5 dl melk
- 160 gr suiker
- 0.5 vanillestokje
- (of enkele druppels vanille-essence)
- (of 1 tl vanillesuiker)
- 4 eieren
- 1.5 el cream - of medium sherry
Bereiden
- Doe in een pan: melk, 125 gr suiker en het vanillestokje. Laat de melk met het deksel op de pan circa 15 minuten op zacht vuur trekken. (Bij gebruik van essence of vanillesuiker hoeft de melk niet te trekken.)
- Intussen: laat de rest van de suiker (35 gr) op een zacht vuur smelten en bruinen.
- Verdeel de caramel over de soufflépotjes en laat de caramel 'rondwalsen' in de potjes.
- Verwijder het vanillestokje uit de melk.
- Roer in een kom de eieren los. Voeg al kloppend de warme melk aan de eieren toe.
- Roer de drank erdoor.
- Verdeel dit eimengsel over de soufflépotjes. Dek de potjes af met aluminiumfolie en zet ze in een grote pan.
- Vul de pan met zoveel water dat de potjes voor driekwart in het water staan. Breng het water aan de kook en houd het 20 minuten tegen de kook aan.
- Neem de soufflépotjes uit het water; laat de flans afkoelen.
- Stort de flans vlak voor het serveren op bordjes.
Bron: De Volkskrant, Lieke Schlichte Bergen
Materialen
4 soufflépotjes (inhoud 1.75 dl), steelpan, grote pan