Gehaktprut

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 50 minuten,

Laatst aangepast: 18-10-2006 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt
  • 2 ons ontbijtspek
  • 2 tomaten
  • 1/2 potje mango chutney
  • 2 bolletjes gember (uit potje)
  • 1 scheutje gembersiroop
  • peper
  • zout
  • gedroogde basilicum

Bereiden

Snijd de gember in stukjes. Snijd de tomaten in plakjes. Bak de ontbijtspek knapperig in een hapjespan. Haal ze uit de pan en bak het gehakt rul in het spekvet. Voeg de mango chutney, de gemberstukjes en een scheutje gembersiroop toe (de hoeveelheid siroop is afhankelijk van je eigen smaak.). Meng alles goed door elkaar. Doe het spek weer in de pan en laat even pruttelen. Breng verder op smaak met zout en peper. Schep alles over in een ovenschaal. Leg de plakken tomaat over het gehaktmengsel en bestrooi met gedroogde basilicum. Zet de schaal een half uur in de oven zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.

Bronvermelding