Noten - dadelbrood

Gebak, Brunch, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 19-10-2006 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr dadels
  • 200 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 1 eetl. koekkruiden
  • 125 gr bruine basterdsuiker
  • 350 gr zelfrijzend bakmeel
  • boter (om in te vetten )
  • 1 zakje walnoten
  • 1 zakje hazelnoten
  • 100 gr gedroogde appel

Bereiden

VOORBEREIDINGEN: Ontpit de dadels en maak de helften los van elkaar. Snijdt de gedroogde appels in blokjes. Hak de helft van de noten grof, laat de rest heel. Vet een brood- of cakeblik in van 24 cm. Verwarm de oven voor op 180 graden. BEREIDEN: Zeef de zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg daar de bruine suiker en koekkruiden aan toe. Klop het ei en voeg het aan het meel toe. Roer er zoveel karnemelk door dat een vrij dik beslag ontstaat. Meng dadels, appels en noten door het beslag. Schep het beslag in de vorm, schud het glad en trek er met een lepel in de lengte in het midden een groef doorheen. Zet de vorm middenin de oven en bak het brood in 50 - 60 min. gaar en donkerbruin.

Materialen

* 1 cakeblik

Bronvermelding