Menu
Rivierkreeftjescocktail met avocadocrème en witlof (amuse)
Ingrediënten
- 1 doosje rivierkreeftjes
- 1 bakje zalmeitjes
- 1/2 stuk limoen/citroen
- 2 stuks avocado's
- 1 stronk witlof
- 1 eetlepel mayonaise
- beetje . olijfolie en peper en zout
Bereiden
1 Halveer de rijpe avocados en hol ze uit. Doe het vruchtvlees samen met het sap van een halve citroen in de blender.
2 Mix fijn en voeg er zoveel olijfolie aan toe, tot je een gladde puree krijgt. Kruid met peper en zout en zet opzij. (met de pitten erbij bewaren)
3 meng de rivierkreeftjes met 1 el verse mayonaise.
4 Vul de glaasjes met een bodempje avocadocrème en een lepel rivierkreeftjes. Werk af met enkele blaadjes witloof en een koffielepel zalmforeleitjes. (Garneer met een blaadje basilicum en serveer)
Materialen
staafmixer