Rivierkreeftjescocktail met avocadocrème en witlof (amuse)

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 30-04-2023 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 doosje rivierkreeftjes
  • 1 bakje zalmeitjes
  • 1/2 stuk limoen/citroen
  • 2 stuks avocado's
  • 1 stronk witlof
  • 1 eetlepel mayonaise
  • beetje . olijfolie en peper en zout

Bereiden

1 Halveer de rijpe avocados en hol ze uit. Doe het vruchtvlees samen met het sap van een halve citroen in de blender. 2 Mix fijn en voeg er zoveel olijfolie aan toe, tot je een gladde puree krijgt. Kruid met peper en zout en zet opzij. (met de pitten erbij bewaren) 3 meng de rivierkreeftjes met 1 el verse mayonaise. 4 Vul de glaasjes met een bodempje avocadocrème en een lepel rivierkreeftjes. Werk af met enkele blaadjes witloof en een koffielepel zalmforeleitjes. (Garneer met een blaadje basilicum en serveer)

Materialen

staafmixer

Bronvermelding