Provencaalse tomaten uit de oven

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 19-10-2006 | 9 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 rijpe tomaten
  • 5 tenen knoflook (gehakt)
  • 1 kleine ui
  • 1 bosje peterselie
  • olijfolie
  • oud witbroodkruim
  • 2 tl provencaalse kruiden

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220C. Vet de schaal in met olie. Doormiddengesneden tomaten met de snijkant naar boven in de schaal schikken. Verdeel hierover het mengsel van de gesnipperde ui, geperste knoflook, fijngekipte peterselie en de provencaalse kruiden met veel peper/zout uit de molen. Bestrooi met broodkruim en overgiet met een gulle scheut olie. 20 minten in de oven.

Materialen

platte ovenschaal

Bronvermelding