Gekarameliseerde tomaten

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 55 minuten, Bereiding: 3 minuten,

Laatst aangepast: 19-10-2006 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 25 gram basterdsuiker
  • 3 eetlepels rode wijn azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 gram pomodori tomaten
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 bol knoflook

Bereiden

Halveer de tomaten in de lengte. Verwarm een grote koekenpan en strooi er de suiker in. Laat de suiker in ongeveer 2 minuten smelten. Haal de pan van het vuur en voeg de azijn toe. Roer om de karamel te laten smelten in de azijn. Roer de olie erdoor en zet de pan terug op het vuur. Voeg de tomaten met de gesneden kant naar beneden toe. Voeg de rozemarijn, de laurier en de ongeschilde knoflooktenen toe. Zet de deksel op de pan en kook 15 minuten op een laag vuur. Verwijder de deksel en kooko 35 tot 40 minuten tot bijna al het vocht verdampt is. Zorg dat de tomaten in de laatste fase van het indampen niet vastplakken aan de bodem. Tomaten niet teveel bewegen in de pan want anders krijg je puree. Lekker op een bedje van rucola salade met de volgende dressing: 1 el mosterd 2 el balsamico 4 el olie van zongedroogde tomaten Serveren op kleine bordjes met de lobbige dressing op de rand van het bordje genappeerd.

Materialen

Grote koekenpan

Bronvermelding