Menu
Langzaam geroosterde bleekselderi
Ingrediënten
- 1 stronk selderij
- 2 tenen knoflook
- 3 el appelazijn
Bereiden
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200C. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Blancheer de selderijhelften er 3 minuten in, schep ze met een schuimspaan eruit en laat ze uitlekken.
Leg ze op een bakblik met de gesneden kant naar boven. Klop de knoflook met de azijn en de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Besprenkel de selderijhelften met de helft van de dressing en kruiden en schuif de plaat in de oven. Giet er de bouillon bij en gaar de groente in 45-60 minuten (afhankelijk van de dikte van de stronk) tot het net beetgaar is en de topjes gaan kleuren. Besprenkel dan met de rest van de dressing en bestrooi met de rest van de peterselie, het selderijblad, de kaas en hazelnoten.
Lekker met bijv. aardappel-en/of knolselderijpuree.
Ingrediënten
2 bleekselderijstronken, overlangs gehalveerd, topjes eraf, blad grof gehakt
3-4 tenen knoflook, uitgeperst
3 el appelazijn
6 el hazelnootolie of lekkere olijfolie
zeezout en zwarte peper
200 ml groentebouillon, aangezuurd met 2-3 el appelazijn
150 gr (blauwe, stilton) kaas, verbrokkeld
70 gr hazelnoten, grof gehakt
bosje bladpeterselie, gehakt
Materialen
grote pan ovenschaal