Sjalotten in rode wijnsaus

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-10-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 netje sjalotjes
  • 2 eetlepels boter of margarine
  • 2 dl rode wijn
  • 2 eetlepels rode tuinvruchten jam
  • 1 snufje zout
  • 1 mespunt peper

Bereiden

Sjalotjes pellen Grote exemplaren halveren In braadpan boter verhitten Sjalotjes al omscheppend in ca 5 minuten lichtbruin bakken Wijn bij de sjalotjes in de pan schenken en afgedekt ca 15 minuten koken, af en toe omscheppen. Deksel van de pan nemen en wijn op een hoog vuur ca 3 minuten laten inkoken. Rode tuinvruchten jam in de pan scheppen en al roerend laten oplossen. Saus op smaak brengen met zout en peper.

Bronvermelding