Gambas in marsepeinsaus

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 19-10-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 16 stuks ongepelde grote gambas
  • 1/4 liter visfond
  • 1/4 liter room
  • 3 cl nouilly prat
  • 50 gram marsepein
  • 10 gram fijn gehakte hazelnootjes
  • 3 eetlepels hazelnoten olie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 mespunt peper
  • 1 snufje zout
  • 4 blaadjes frissee sla

Bereiden

Kook de visfond samen met de room, nouilly prat en de marsepein tot het licht gaat binden en breng de saus op smaak met peper en zout. Maak van de noten olie en de azijn een dressing en breng deze op smaak met een klein beetje peper en zout. Bak in de hete boter op een matig vuur de gambas in enkele minuten gaar, verdeel ze over 4 bordjes en nappeer de saus erover. Garneer de bordjes met sla, dresseer deze en strooi de noterstukjes erover.

Bronvermelding