Menu
Kip in kruidige sinaasappelsaus met tagliatelle
Ingrediënten
- 400 gr kipfilet
- 450 gr tagliatelle
- 1 bundel bosuitjes
- 1 teentje knoflook
- 3 sinaasappels
- 1 beker crème fraiche
- pijnboompitten
- kipkruiden
- 1 tl ketoembar
- olijfolie of boter
Bereiden
- kip in blokjes snijden en kipkruiden toevoegen
- bosuitjes in ringetjes snijden
- 2 sinaasappels uitpersen
- 1 sinaasappel schillen en het vruchtvlees in stukjes tussen de vliesjes uitsnijden
- pijnboompitten roosteren
- tagliatelle koken volgens beschrijving
- uitje fruiten in olijfolie of boter met knoflook en ketoembar
- vervolgens kip met bosui bakken
- kip eruit scheppen
- sinaasappelsap bijschenken
- saus iets in laten koken
- vervolgens crème fraiche toevoegen en kip.
* Saus over de tagliatelle en pijnboompitten eroverheen strooien.
Materialen
kookpan, koekenpan, hapjespan, knoflookpers, snijplank, mes