Kip in kruidige sinaasappelsaus met tagliatelle

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-10-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet
  • 450 gr tagliatelle
  • 1 bundel bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 3 sinaasappels
  • 1 beker crème fraiche
  • pijnboompitten
  • kipkruiden
  • 1 tl ketoembar
  • olijfolie of boter

Bereiden

- kip in blokjes snijden en kipkruiden toevoegen - bosuitjes in ringetjes snijden - 2 sinaasappels uitpersen - 1 sinaasappel schillen en het vruchtvlees in stukjes tussen de vliesjes uitsnijden - pijnboompitten roosteren - tagliatelle koken volgens beschrijving - uitje fruiten in olijfolie of boter met knoflook en ketoembar - vervolgens kip met bosui bakken - kip eruit scheppen - sinaasappelsap bijschenken - saus iets in laten koken - vervolgens crème fraiche toevoegen en kip. * Saus over de tagliatelle en pijnboompitten eroverheen strooien.

Materialen

kookpan, koekenpan, hapjespan, knoflookpers, snijplank, mes

Bronvermelding