Menu
Aubergine gevuld met koolvis-kerrieragout
Ingrediënten
- 400 gr koolvisfilet (diepvries)
- 2 el citroensap
- 2 dunne preien
- 2 aubergines
- 40 gr boter
- 30 gr bloem
- 1 el milde kerriepoeder
- 0,5 el scherpe kerriepoeder
- 1,5 dl melk
- 1 kruidenbouillontablet
- 0,5 el bruine suiker
Bereiden
Voorbereiden: Koolvis in ca. 30 minuten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing op pak. Vis in kleine blokjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Prei wassen en schoonmaken. In dunne ringen snijden. Aubergines wassen en in lengte halveren. Met mes vruchtvlees voorzichtig tot op 1 cm van rand lossnijden. Vruchtvlees met lepel eruit scheppen en in stukjes snijden.
Bereiden: In braadpan 10 gr boter verhitten. Auberginestukjes ca. 3 minuten zachtjes bakken. Uit pan nemen. Aan bakvet rest van boter toevoegen. Bloem en kerriepoeder erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje melk en 2 dl water toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Bouillontablet erboven verkruimelen. Suiker erdoor roeren. Blokjes vis en prei toevoegen (enkele preiringen achterhouden voor garnering) en ca. 2 minuten stoven. Auberginestukjes toevoegen en vis in nog ca. 8 minuten gaar stoven. Intussen in wijde pan met ruim water en zout auberginehelften ca. 5 minuten koken. Met een schuimspaan uit pan nemen en in een vergiet laten uitlekken. Auberginehelften vullen met vis-kerriemengsel. Over 4 borden verdelen. Rest van vis-kerriemengsel rondom de aubergine scheppen. Garneren met achtergehouden preiringetjes. Lekker met rijst en witlofsalade met rode paprika en ananas.
Bron: oude Allerhande
Materialen
braadpan, wijde pan