Menu
Frittata met zoete aardappel, rucola en kaas
Ingrediënten
- 450 gr zoete aardappel
- 6 el olijfolie
- 1 gesnipperde ui
- 6 stuks eieren
- 100 ml melk (niet nodi)
- 75 gr rucola
- 25 gr Pecorino (ik neem pittige kaas)
- 1 el Balsamicoazijn
- 100 gr halfgedroogde tomaatjes
Bereiden
Verhit in een ruime koekenpan 3 eetlepels olijfolie. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak ze in 10 minuten gaar.
Klop de eieren los met de melk. Hak 25 gram rucola grof en meng met de pecorino door het eimengsel. Breng op smaak met peper.
Schenk het eimengsel over de aardappelblokjes en bak de frittata met de deksel op de pan op laag vuur in 10-12 minuten bruin en gaar.
Maak de rest van de rucola aan met de laatste 3 eetlepels olijfolie en de balsamicoazijn. Bestrooi met de tomaatjes en zout en peper naar smaak.
Snijd de frittata in punten en serveer met de salade.
De dikke Italiaanse omelet vullen we deze keer met zoete aardappelblokjes en rucola. Buonissimo!
Borreltip: Snijd de frittata in blokjes, garneer met wat rucola en serveer op een mooie prikker als borrelhapje.
Voedingswaarden per persoon
595 kcal
42 g vet waarvan 9 g verzadigd
33 g koolhydraten
16 g eiwit
6 g vezels
1,6 g zout