Menu
Ossenstaartsoep
Ingrediënten
- 700 gram ossenstaart
- 1 stuks ui
- 50 gram boter
- 4 el tomatenpuree
- 3 blokjes bouillontabletten vlees
- 0,5 tl sambal
- 10 druppels Tabasco
- 0,5 el peterselie
- 0,5 tl paprikapoeder
- 1 mp chilipoeder
- 1 mp cayennepeper
- 2 stuks kruidenbuiltje vlees
- 1 tl Provençaalse keukenkruiden
- 1 tl Italiaanse keukenkruiden
- 2,5 liter water, koud
Bereiden
Ui schillen en heel fijn snipperen. Boter smelten in soeppan en hierin de ui fruiten.
Stukken ossenstaart, tomatenpuree, kruiden, kruidenbuiltjes en bouillontabletten toevoegen.
Alles rustig laten aanbraden.
Voeg 2,5 liter koud water toe aan de pan en laat het geheel aan de kook komen.
Daarna op heel lage stand 4-5 uur laten trekken.
Stukken vlees uit de pan halen en wat laten afkoelen. Haal zoveel mogelijk vlees van de botten af en snijd dit fijn.
Vlees weer aan de soep toevoegen.
Materialen
Soeppan